[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Over Esther Zoetmulder[/tabtext] [tabtext]Over Handboek Emigreren naar Suriname[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]Esther Zoetmulder en kinderen Mijn naam is Esther Zoetmulder en ik ben de auteur van het boek  “Emigreren naar Suriname“.

Sinds 2002 ben ik naar Suriname geemigreerd met mijn toenmalige partner. Het was een enorme uitdaging omdat ik nooit eerder in Suriname was geweest en eigenlijk weinig wist over het land.

De eerste 2 jaar managede mijn partner en ik een supermarkt, daarna werkte ik voor ABC radio en televisie en regisseerde een kinderprogramma. Daarna zette ik een eigen merk in eieren op de Surinaamse markt en werd zelfstandig ondernemer.

Ik studeerde Journalistiek aan het AHKCO en kreeg 2 prachtige kinderen, Zora en Twan. Voor Zora en Twan is Suriname hun geboorteland. Ze gaan er naar school en hebben hun vriendjes en familie hier.

Uiteindelijk volgde ik mijn passie; schrijven en ondernemen. Het eerste boek dat ik schreef was een reisgids over Suriname. Mijn doel was Suriname bekend maken op wereldniveau. Ik liet de reisgids vertalen in het Engels en bracht het boek Colourful Suriname gratis online uit als multimedia reisgids. Naar aanleiding van de velen vragen en reacties van de lezers van mijn boek, over wonen in Suriname, begon ik mijn weblog Wonen en Reizen in Suriname. En dat leidde tot het schrijven van het handboek “Emigreren naar Suriname” en het oprichten van Dienstencentrum Abra Se.

 

~Klik op de bovenstaande blauwe links om naar andere websites van Esther Zoetmulder te gaan!~

Volg mij ook hier:   

 [facebook][twitter name=”EmigrerenSu”][feedburner name=”WonenenReizeninSuriname”]

 [/tab] [tab]Emigreren naar Suriname bestellen?Emigreren is populair. Veel mensen lopen met de gedachte rond om hun dromen elders waar te maken. Een emigratie organiseer je echter niet even snel op een zondagmiddag. Er zijn duizend en een dingen waar u aan moet denken.

Dit boek geeft u een duidelijk inzicht in alles wat er om de hoek komt kijken bij een emigratie naar Suriname. Praktische informatie over een verblijfsvergunning krijgen, de remigratieregeling, werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor uw kinderen. Over het afhandelen van zaken met de belastingdienst, opgebouwd pensioen veilig stellen en u op de juiste manier verzekeren. Naast alle praktische informatie en een uitgebreide lijst met adressen en websites, is er aandacht voor de emotionele kant van emigreren.

Gericht op Surinaamse Nederlanders, meestal geboren in Suriname en al lange tijd in Nederland, die overwegen terug te keren naar Suriname. En natuurlijk voor de Nederlanders en Belgen die Nederland zat zijn en liever in de Tropen vertoeven!

Dit boek is een cross-mediale uitgave. De inhoud wordt actueel gehouden door middel van diverse internet mediabronnen, te weten: een website, een Facebookpagina, een YouTube playlist, een iPhone App en Twitter. Om het u gemakkelijk te maken vindt u in dit boek op diverse plaatsen QR-codes. Wanneer u met uw smartphone met QR applicatie een foto van de code neemt, wordt u direct naar de desbetreffende video of webpagina geleid.

Het boek is verkrijgbaar als Ebook ( digitaal) of als Hardcopy

~Klik op de bovenstaande blauwe links om de boeken te bestellen~

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]